Μοιραστείτε το


Μύνημα στάλθηκε στους πρώτους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που δίνεται η δυνατότητα να τροποποιηθεί η αίτηση καθώς σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ανακληθεί, καθώς συμπληρώνονται 12 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της. Σε περίπτωση ανάκλησης μπορεί από 2/2/2018 να υποβληθεί νέα αίτηση.
Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.
Στοιχεία για το πρόγραμμα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

 Τα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης που πρέπει να υπάρχουν είναι τα εξής:

    Έντυπο συναίνεσης. Το υπογράφουν όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού και θεωρείται από τα ΚΕΠ το γνήσιο της υπογραφής. Υπάρχει και διαδικτυακά.-Ε1 από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

    Εκκαθαριστικό σημείωμα από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

    Άδεια παραμονής για αλλοδαπούς (φωτοτυπία διαβατηρίου / ταυτότητας).

    Κάρτα ανεργίας, αν ο αιτών δηλώνει άνεργος.

    Έσοδα τελευταίου εξαμήνου. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι μισθοί, τα επιδόματα, τυχόν εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα, από επιχειρηματική δραστηριότητα, εργόσημα, συντάξεις κλπ.

    Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης, στο όνομα του αιτούντα.

    Φωτοτυπία ηλεκτρονικού μισθωτηρίου σε περίπτωση ενοικίου.

    Εάν υπάρχει παραχώρηση, φωτοτυπία ηλεκτρονικού μισθωτηρίου παραχώρησης ή ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης. Πρέπει να έχει θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του παραχωρητή και του παραχωρησιούχου και λογαριασμό ΔΕΚΟ (πχ ΔΕΗ) στο όνομα του παραχωρησιούχου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κύλιση στην Αρχή